ucilogoAIGLE – De nieuwe UCI-ranking, vandaag gepubliceerd, kent weinig wijzigingen. Michiel van der Heijden (Giant XC Pro) stijgt van de 23e naar de 22e plek en blijft beste Nederlander, gevolgd door Rudi van Houts van Multivan-Merida (door zijn blessureleed gezakt van 28 naar 34). Betch.nl-Superior-mountainbiker Hans Becking handhaaft zich rond de tachtigste positie (85e), terwijl Frank Beemer voor het eerst de top honderd binnenkomt. De MPL-coureur maakt een mooie sprong en stijgt van plek 116 naar 97. Bij de vrouwen maakt Anne Terpstra een sprongetje van positie 49 naar plek 42. Hielke Elferink zakt iets, maar staat nog niet in de top honderd (98e).

Milan Vader maakt bij de junioren een reuzensprong. Hij klimt van plek 68 naar een mooie 10e positie. De volledige ranglijsten zijn hier te bekijken.

frankbeemerberlicumwimlemmers
Frank Beemer op archiefbeeld. Foto: Wim Lemmers