NOVE MESTO – Michiel van der Heijden (Giant XC Pro) heeft een nu al ijzersterk seizoen bekroond met een prachtige zege. De Nederlandse kampioen bij de elites won zondag de U23-wereldbekerwedstrijd in Nove Mesto. Van der Heijden bleef de Fransman Jordan Sarrou en de Nieuw-Zeelander Samuel Gaze voor. In dezelfde race eindigde MPL-coureurs Robbert de Nijs (hij reed lek) als 28e en Kjell van den Boogert als 56e (na een opmars van buiten de top 100). Roy Beukers (Feenstra) werd 95e, kersvers Nederlands XCE-kampioen Lehvi Braam haalde de eindstreep niet.

Van der Heijden reed in het begin van de koers samen met Sarrou en Gaze, maar nam na een aantal ronden afstand van zijn concurrenten. Hij kwam uiteindelijk met een voorsprong van 31 seconden op Sarrou en bijna 2 minuten op Gaze over de streep.

heijdennovemestogiantxcpro
Van der Heijden passeert op glorieuze wijze de streep in Nove Mesto. Foto: Giant XC Pro

Later uiteraard meer op Bikesight.nl (ook over de andere categorieën). De volledige uitslag van de beloftewedstrijd is hier te bekijken.