NOVE MESTO – De conditie is goed. Dat is een ding wat zeker is. Maar aan het ‘jumpen’, daar moet Anne Terpstra nog wat aan werken. De Nederlands kampioene werd vrijdagavond in de kwartfinale van de wereldbeker Eliminator uitgeschakeld doordat ze teveel tijd verloor op deze obstakels op het parcours. “Was wel zo sterk dat ik nog terug kon komen, maar had niks meer over om er nog overheen te komen”, keek ze terug op de race waarin ze als derde finishte.

Terpstra bereikte de achtste finales door de elfde tijd in de kwalificaties te rijden. Die achtste finale reed ze zonder problemen naar de tweede plek, die voldoende was voor kwalificatie. “Ik had gewacht tot de laatste rechte lijn om naar voren te rijden, maar dat ging zonder problemen. Ik voelde me sterk, ook in de kwartfinale. Helaas verloor ik daar op de jumps teveel ten opzichte van de concurrentie. Ik weet nu weer waar ik me kan verbeteren, misschien dat ik in Nederland wat regelmatiger moet gaan oefenen. Maar gelukkig zijn de benen wel goed.”

terpstranovemestoelimantor
Terpstra (in het rood-wit-blauw) vlak voor de start van de kwalificaties, vanochtend.

De finale van de Eliminator werd gewonnen door de Zweedse Alexandra Engen, voor Kathrin Stirnemann en Ingrid Boe Jacobsen. Terpstra werd tiende. Hielke Elferink werd uitgeschakeld in de achtste finales en eindigde als 22e. De volledige uitslag is hier te bekijken.