LA ROCHE EN ARDENNES – Bas Peters is dit weekeinde op het podium geëindigd in de Belgian Mountainbike Challenge (BEMC), een driedaagse mtb-race in La-Roche-en-Ardennes. De voormalig Nederlands kampioen gaf na drie dagen koers door de mooiste stukken van de Ardennen krap tien minuten toe op winnaar Sebastién Carabin van Team Merida-Wallonie. De tweede plek was voor crosser Tom Meeusen.

Peters was niet de enige Nederlander in de top 10: veldritprof Niels Wubben (Telenet-Fidea) eindigde als zesde. Thijs van Amerongen, vorig jaar winnaar van het evenement, verloor in de eerste etappe veel tijd en eindigde daardoor slechts als twaalfde. Gijs Dohmen stond na een ijzersterke eerste dag nog in de top tien maar kon dat niet tot het einde vasthouden. De marathonspecialist uit Swalmen eindigde als veertiende, net voor Corné van Kessel.

Bij de vrouwen finishte Laura Turpijn de koers niet. Bij de masters en open koers finishte geen enkele landgenoot in de top tien. Alle uitslagen van de BEMC zijn hier te bekijken.

roodlarioja
Rood voert tijdens La Rioja Bike Race een groepje van drie aan.

Ook in het Spaanse Baskenland werd een meerdaagse mountainbikewedstrijd verreden. Daar stond Koga-KMC-Mitsubishi-coureur Bram Rood aan de start van de driedaagse La Rioja Bike Race by Gaes. De Noord-Hollander genoot van de omgeving en het parcours, maar hij had geen geluk en verspeelde veel tijd door onder andere een lekke band en een valpartij. Het leverde Rood uiteindelijk een twintigste plaats op in het evenement dat gewonnen werd door thuisrijder Carlos Coloma gewonnen race. Op zijn eigen website vertelt Rood meer over zijn ervaringen, hier zijn alle uitslagen van de wedstrijd te lezen.

In het Duitse Emmelshausen reed ook een deel van de Nederlandse marathonistici. Bij de Schinderhannes MTB Marathon, bekend om het grote aandeel singletracks, eindigde Leander Hamelink – Nederlands marathonkampioen bij de dertigplussers – als vierde overall en als derde in zijn categorie. De volledige uitslagen van Schinderhannes MTB Marathon zijn op deze pagina te bekijken.