PAPENDAL – Afgaande op de deelnemerslijst wist je het al: de kans is groot dat Merida-Bassa – zij schreven maar liefst vier teams in – het NK Teamrelay gaat winnen. En zo geschiedde. Wat heet: de mannen en vrouwen van Patrick en Jan Bassa bezette in het smalle startveld de eerste vier plekken op het podium. Verrassend genoeg was het Merida-Bassa Team 4 (Peter Branderhorst, Julia Boschker, Dave van der Kooi en Dennis Ebert) dat won, daarbij profiterend van een slippertje van Maikel Govaarts van Team 1. Hij werd met zijn teamgenoten Rens de Bruijn, Manon van Hees en Carlo van den Berg wel tweede. De derde plek was voor Merida-Bassa 2 (Mark den Breejen, Natasja Nieuwehuizen, Pim van de Marel en Marvin Bovendorp).

Bij de mountainbikeclubs ging de zege op het gladde, zuigende en daardoor erg lastige parcours naar ATB-team Lemelerveld. Die koers werd pas in de laatste meters beslist na een tweestrijd tussen Raymond van de Kruisweg (Lemelerveld) en Tom Hoekman (Het Twentse Ros).  Achter Lemelerveld (Raymond van de Kruisweg, Dennis van de Kruisweg, Lyan Rensen en Niels Luisman), Het Twentse Ros (Tom Hoekman, Jeffrey Kruidbos, Linda ter Beek en Guus Olde Monnikhof) eindigde ATB-team Lemerveld 2 (Ruben van de Kruisweg, Yvonne Kuiper, Jeroen Wessel en Jorn van Veen) als derde.

meridabasssankteamrelay
Twaalf Merida-Bassa coureurs op het podium… het past net!