HOUFFALIZE – Anne Terpstra is vrijdag als tweede geëindigd bij de elite-vrouwen in de Roc des Ardennes in Houffalize. De 23-jarige mountainbikester van Betch.nl-Superior moest alleen haar meerdere erkennen in de Belgische Githa Michiels, op wie ze bijna drie minuten toegaf. Derde werd de Nieuw-Zeelandse Samara Sheppard. In dezelfde race bereikten Britt van den Boogert, Annemarie Worst en Marquerite de Neve de finish niet.

downloadBij de elite-mannen greep Frank Beemer (MPL-Specialized) net naast een podiumplek. De coureur uit Garderen (27) finishte 12 seconden achter nummer drie Sven Nijs. De wedstrijd werd gewonnen door de Zweed Mattias Wengelin, die finishte voor de Portugees David Rosa. Hans Becking (Betch.nl-Superior) eindigde als zevende, Erik Groen (SBJ Biketeam) als elfde.

Bij de beloftes reed Kjell van den Boogert (net als Beemer van MPL-Specialized) een sterker race. De pas 19-jarige coureur uit Middelaar kwam binnen als vijfde, net voor zijn teamgenoot Robbert de Nijs, die zesde werd. Lehvi Braam (SBJ Biketeam) finishte net buiten de top tien in een race die gewonnen werd door  de Belg Bart de Vocht (onlangs ook winnaar in Nieuwkuijk).

Bij de Masters 1 leek Nederlands kampioen Maikel Govaarts op weg naar een podiumplek, tot een gebroken ketting roet in het eten van de Merida-Bassa-coureur gooide. Achter de Belgische winnaar Gerrit Delfosse werd Eric van den Bogaard de beste Nederlander, op de achtste plaats. Bij de Masters 2 was Rick van den Hanenberg, eveneens op de achtste plek, de beste landgenoot. Die race werd gewonnen door Kurt Tempst (België).

Ook morgen zijn er nog XC-wedstrijden in Houffalize. Zondag is er een marathon in het kader van UCI MTB Marathon Series. Alle uitslagen van vandaag zijn hier te bekijken.