HAVELTE – Niet alleen Laura Turpijn (elite-vrouwen) en Maikel Govaarts (masters 30+) boekten in de Koga Cup in Havelte hun eerste overwinning van het seizoen, ook Guus Smits mocht in zijn klasse, de amateurs, voor het eerst dit jaar het hoogste schavot beklimmen. De coureur van Bikers Heeswijk finishte in zijn race een sterk opkomende Tom Hoekman (Zwiep) en Thijmen van de Vrede (Beebikes-Nutswerk) voor.

Smits, die niet meedeed in Berlicum en in Nieuwkuijk de overwinning op een haar na miste, had in Havelte vooraf een plan bedacht. “Ik heb het daar vooraf over gehad met mijn teamgenoten”, blikte de Nederlands amateurkampioen terug. “Ik wilde in de derde ronde alleen weg rijden. Dat is me gelukt, en dat is wel een geweldig gevoel. Het parcours werd naar mate de wedstrijd vorderde zwaarder en dat was wel in mijn voordeel. Maar het gaf een voldaan gevoel. Vorige week had ik al een goed gevoel. Ben erg blij met deze overwinning.”

smitskogahavelte
Smits is overduidelijk blij met de gewonnen bloemen.

De overige overwinningen in Havelte gingen naar Jens Dekker (Nieuwelingen), Marlo Koevoet (Junior-vrouwen), Julia Boschker (Nieuwelingen-meisjes), Marvin Bovendorp (Junioren) en Christiaan Last (Funklasse). Van de overige klasses is op Bikesight al een verslag te lezen.

Uitslagen Koga Cup Havelte

Amateurs

1. Guus Smits
2. Tom Hoekman
3. Thijmen van de Vrede
4. Yannick Runhart
5. Steven Eskes
6. Mattijn Motshagen
7. Dennis Ebert
8. Jeffrey Kruidbos
9. Stefan van Bolhuis
10. Eric Hegger

Junioren

1. Marvin Bovendorp
2. Bart Pennings
3. Sven Burger
4. Wiebe Scholten
5. Mart Muskens

Nieuweling-meisjes

1. Julia Boschker
2. Charlotte de Graaf
3. Kiki van Asselt

Junior-vrouwen

1. Marlo Koevoet
2. Sophie von Berswordt
3. Mijntje Minkema

Nieuwelingen

1. Jens Dekker
2. Marino Noordam
3. Marc Bouwmeester
4. Yannick Vrielink
5. Sam de Nijs

Funklasse

1. Christiaan Last
2. Geert van Kuik
3. Jan van Oorschot

Alle uitslagen van de Koga Cup in Havelte zijn hier te bekijken.