NIEUWKUIJK – Vijf coureurs bij de eerste zes: er stond maandag tijdens de Bikecenter Van Tuyl Paasbike in Nieuwkuijk geen maat op de talenten van het KNWU Team MTB. Roel van der Stegen eiste de zege in de eerste wedstrijd van de Topcompetitie voor zich op, zijn teamgenoten Milan Vader, Marvin Bovendorp, Wiebe Scholten en Perry van den Bos werden respectievelijk tweede, vierde, vijfde en zesde. De enige niet-KNWU-rijder die zich er tussen wurmde was Giant-coureur Joris Nieuwenhuis, die derde werd.

nieuwkuijkvanderstegen
Het podium bij de Junioren, met van links naar rechts Vader, Van der Stegen en Nieuwenhuis.

Bij de junior-vrouwen heerste Nederlands kampioene Marlo Koevoet, die vanaf het begin van de race alleen op kop reed en met grote voorsprong op Julia Boschker over de streep kwam. Beide meiden mochten na afloop een gele Topcompetitie-leiderstrui aantrekken: Koevoet bij de juniores, Boschker bij de Nieuwelingen-meisjes. De categorie├źn rijden hun wedstrijd gezamenlijk. Kiki van Asselt eindigde overall als derde.

marlokoevoetnieuwkuijkwimlemmeres
Koevoet solo op weg naar de overwinning in Nieuwkuijk. Foto: Wim Lemmers

Uitslagen Topcompetitie Nieuwkuijk

Junioren

1. Roel van der Stegen
2. Milan Vader
3. Joris Nieuwenhuis
4. Marvin Bovendorp
5. Wiebe Scholten
6. Perry van den Bos
7. Bart Pennings
8. Robin Wendelen
9. Sven Burger
10. David Nordemann

Junior-vrouwen

1. Marlo Koevoet
2. Didi de Vries
3. Sophie von Berswordt

Nieuwelingen-meisjes

1. Julia Boschker
2. Kiki van Asselt
3. Lorena Peterman

Volledige uitslag