BERLICUM – De start ging niet super, maar voor de rest reed Anne Terpstra zondag een prima race bij de nationale seizoensopening in Berlicum. De 23-jarige mountainbikester van Betch.nl-Superior bekroonde haar wedstrijd met de overwinning, voor Petra Mermans (tweede),  Anneke Beerten (derde), Manon van Hees (vierde) en Mirre Stallen (vijfde).

“De eerste halve ronde reed ik op derde en vierde plaats”, vertelt Terpstra. “Door de vele singletracks op het parcours, die ik overigens erg leuk vind om te rijden, kon ik wat lastig inhalen.  Toen ik eindelijk iedereen voorbij was, kon ik wel makkelijk wegrijden.”

Terpstra bouwde haar voorsprong steeds verder uit, ook toen het parcours glibberiger werd door een regenbui. “Daar houd ik wel van”, zei ze. “Ik ben eigenlijk alleen maar bezig geweest met mijn eigen race te rijden, heb consequent alleen gereden.”

De overwinning in de Nederlandse start van het seizoen deed Terpstra goed. “Super om zo te beginnen”, sprak ze gelukkig. “Ook bij ons team liep alles op rolletjes. Het was echt een dag om van te genieten. Maar ik weet ook dat ik voor de wereldbekers nog wel een stap moet maken. Daar ga ik de komende tijd verder aan werken.”

Terpstra werd op het podium overigens niet geflankeerd door Mermans en Beerten, maar door Marlo Koevoet en Mermans. Koevoet reed in Berlicum een ijzersterke race, won bij de juniores en mocht als tweede vrouw van de dag – regel van de KNWU – het podium op.

anneterpstrakoevoetberlicumelshermans
Koevoet, Terpstra – de rondemister – en Mermans. Foto: Els Hermans

Bekijk de volledige uitslag van Berlicum hier.