WARMENHUIZEN – Robbert de Nijs heeft zijn schaapjes op het droge voor het komende mountainbike-seizoen. De mountainbiker uit Warmenhuizen, die afgelopen winter overstapte van Feenstra-Felt naar MPL-Specialized, strikte vlak voor de start van het mountainbikeseizoen twee extra persoonlijke sponsoren. De Nijs, die afgelopen oktober Nederlands marathonkampioen werd bij de beloftes, tekende een driejarige overeenkomst met bouwbedrijf M.J. de Nijs en zonen en ging ook een verbintenis aan met Bouriciuslaan Tandprothetiek.

“Ik ben daar natuurlijk erg trots op en het geeft me veel rust, zodat ik het komende jaar het beste uit mezelf kan halen”, vertelt de renner die op dit moment vijfde staat in de Lotto KNWU Strandraces.

zandbeeknijsvreugdenhilrockanje
De Nijs (midden) tijdens de strandrace van Rockanje, vorige maand. Links Ronan van Zandbeek, rechts Stefan Vreugdenhil.

De Nijs is bezig aan de laatste voorbereidingen op de nationale seizoensopening in het Brabantse Berlicum, op zondag 23 maart. “Met mijn trainer, coach en diëtist zet ik op dit moment de puntjes op de i, zodat ik dan goed voor de dag kom”, zegt de MPL-coureur, die graag halverwege mei wil pieken  bij de wereldbekerwedstrijden het Tsjechische Nove Mesto en het Duitse Albstadt.

De eerste grote internationale wedstrijd waar hij aan de start staat is op 6 april in Nals, Italië. Aan die UCI categorie i koers doet hij samen met teamgenoot Jeroen van Eck mee. “De komende twee weken zal ik de laatste strandraces van de KNWU  in Ameland en Castricum gebruiken als laatste voorbereidingswedstrijden op het seizoen”, besluit de Noord-Hollander.