NIEUWEGEIN – De tot nu toe wat schamele KNWU-mountainbike kalender van 2014 wordt toch nog wat uitgebreid. De Nederlandse wielerbond ondersteunt dit seizoen twee nieuwe evenementen. Eén daarvan is een marathon in het Montferland (7 juni), de andere de MTB Trophy in Sittard-Geleen (28-29 juni).

De mountainbike marathon is onderdeel van het Wielerfestival Montferland. De route zal grotendeels lopen over de Hulzenberg. Start en finish ligt in ‘s-Heerenberg. De wedstrijd krijgt de KNWU-klassering Nationaal-B.

Over de MTB Trophy in Sittard-Geleen is op de redactie van Bikesight.nl nog niets bekend. Op de nieuwe kalender van de KNWU krijgt het evenement ook geen klassering.

Naast het toevoegen van de twee evenementen, wijzigde de wielerbond de datum van de MTB Cup in Heeswijk van 18 mei naar 1 juni. De nieuwe evenementen en wijzigingen zullen snel worden toegevoegd aan de Bikesight.nl Mountainbike Kalender.