CUIJK – Goh ja, welke fietskleding had ik ook alweer aan voordat ik in de kleuren van Bikefreak-Magazine ging rijden? Ik moest echt even goed nadenken toen ik mezelf dat afvroeg. Ik wist het antwoord nog wel, maar het gaf nog maar eens aan dat ik een hele tijd in zo’n oranje pakkie heb gereden. Zeven jaar om precies te zijn. En ja, heb gereden. Want afgelopen zondag reed ik bij de Fietssportief.nl Cup in Overloon voorlopig voor het laatst een wedstrijd in de fietskleding van Bikefreak.

edvanalem
Foto van mijn laatste race in het oranje, op een overigens prachtig parcours op het terrein van het Oorlogsmuseum in Overloon. Foto: Ed van Alem (Dagblad De Gelderlander)

bikesight
Topfoto, met dank de trainingsmaat die me wekelijks het snot voor de ogen rijdt. De bijpassende sokken zijn overigens van een oude carnavalsoutfit.

Ik had het er niet echt heel moeilijk mee. Ten eerste omdat ik komend jaar, weliswaar in iets mindere mate, gewoon voor Nederlands grootste mountainbikeblad marathonverhalen blijf schrijven. En ten tweede omdat een dag later een doos van SforZ Sports bij mij thuis werd bezorgd. Inhoud: een, al zeg ik het zelf, prachtig kledingpakket in de kleuren van Bikesight.nl. Dankzij SforZ – niet om te slijmen, maar de werkwijze van het bedrijf is erg prettig – rijd ik het komende jaar mijn wedstrijden in het knalgroen. En daar ben ik natuurlijk heel erg blij mee. Gelukkig had ik nog wel ergens een witte helm liggen, want oranje en groen, dat vloekt een beetje.

Over felgroen gesproken. Je kunt niet om de advertentie van BO Velo  rechtsboven op deze pagina heen. En dat is de bedoeling. De advertentie is tweede belangrijke mijlpaal die Bikesight.nl deze week bereikte. Ik mag trots vertellen deze reclame een flinke periode op mijn site zal staan. Na een aantal kleinere adverteerders, is dit een belangrijke stap vooruit voor mijn site. En daar ben ik BO Velo ontzettend dankbaar voor.

bovelo2BO Velo – onderdeel van BO Motoroil – is een bedrijf dat hoogwaardige smeermiddelen produceert. Onder andere de veldrijders van Telenet-Fidea, Lars van der Haar met zijn Rabobank Development Team en Merida-Bassa maken van deze producten gebruik. “De olien en vetten van BOVelo zorgen voor een optimale smering van fietsen en bewegende onderdelen. Dat helpt om bij racefietsen en mountainbikes de slijtage aanmerkelijk te verminderen. De producten helpen onnodige stilstand en schade te voorkomen”, aldus mijn uiterst vriendelijke en bij jullie welbekende contactpersoon van dit bedrijf.

 

 

 

Bovenstaande mijlpalen zijn natuurlijk een extra motivatie om met deze site door te gaan. De grootste motivatie blijft echter het aantal bezoekers en de vele positieve reacties. Want voordat ik met dit uit de hand gelopen experiment begon, had ik niet durven dromen dat zoveel mountainbikeliefhebbers de weg naar dit platform zouden vinden!