BOXTEL – Begin december won hij in Loenen al een wedstrijdje in de Veluwse Wintercompetitie (in de categorie 35-49 jaar). Deze maandag kwam Barrie van Reeden opnieuw als eerste over de streep. Nu was hij de beste in een mountainbikewedstrijd op het Boxtelse Recreatiepark De Langspier. “Eigenlijk is de vorm iets te goed voor in de winter”, lacht de 35-jarige mountainbiker uit Druten. “Maar het rijden van dit soort wedstrijdjes is gewoon leuk, veel leuker dan trainen in deze omstandigheden.”

Het wedstrijdje in Boxtel, dat per ongeluk niet op de Bikesight Mountainbike Kalender terecht is gekomen, stond vorig jaar al op het verlanglijstje van Van Reeden. Toen moest hij vanwege ziekte afzeggen. Dit jaar kon hij er wel bij zijn. “Vorig jaar won Liwald Doornbos voor Rick van den Hanenberg. Snelle coureurs dus. Ik dacht: als die er zijn, dan moeten we flink aan de bak. Het veld was deze keer echter niet zo sterk.”

boxtel2
Van Reeden op het hoogste treedje in Boxtel.

Desondanks kreeg Van Reeden de winst niet in zijn schoot geworpen op het parcours dat gekenmerkt werd door stroken over zand, gras en asfalt. “Het was allemaal goed te rijden. Ik had gekozen voor banden met weinig profiel, maar daardoor verknalde ik mijn start. Ik slipte door, stond nog een keer dwars en ging daardoor ruim buiten de top tien het veld in. Pas halverwege de koers sloot ik aan bij de eerste coureurs, en niet lang daarna kon ik wegrijden.”

Van Reeden bleef onder andere Dennie Rombouts (tweede) en Mark van Dijk (derde) voor. “Ik heb erg veel schik gehad. Normaal is het al mooi als je kan strijden om een twintigste plek. Als je dan een keer mee kan doen om de prijzen, maakt dat het wel extra leuk.”

boxtel1
Van Reeden rijdt langs de waterlijn een paar meter weg bij zijn concurrent Rombouts. Foto: Cycletrend Boxtel

De uitslagen van de wedstrijd in Boxtel zijn hier te bekijken.