EGMOND – De route loopt nog steeds van Egmond richting de Noordpier bij Wijk aan Zee en terug. Maar de organisatie van Egmond-Pier-Egmond heeft krap drie weken voor de start van het evenement het 36 kilometer lange parcours toch een klein beetje gewijzigd. De keerlus is bij de komende editie anders dan de afgelopen jaren, laat de organisatie op de website van de populaire strandrace weten. De organisatie geeft geen reden voor de wijziging. Een oorzaak voor de verandering zou mogelijk het niet krijgen van een vergunning zijn.

Het parcours van Egmond-Pier-Egmond

De afgelopen jaren volgde bij het keerpunt een asfaltstrook van een paar kilometers richting het noorden, waarna de renners weer terugkeerden op het strand. Nu blijft het parcours op het strand, waar met behulp van 2000 meter hekwerk een keerlus wordt gemaakt.  “Deze keerlus gaat over het zachte strand en zal dus een extra uitdaging worden voor de 4.000 deelnemers”, meldt de organisatie.

Om de situatie veilig te houden – deelnemers rijden meer kilometers elkaar tegemoet – verzoekt de organisatie deelnemers zo veel mogelijk rechts te houden. Om dat verzoek kracht bij te zetten, worden er elektronische borden geplaatst.

Egmond-Pier-Egmond is een populaire race bij zowel profs, amateurs als recreatieve bikers. Deze editie doen onder andere Marianne Vos, Ellen van Dijk en Laurens ten Dam mee. De wedstrijd wordt verreden op zaterdag 11 januari en is de vierde race in de Lotte KNWU Strandraces, de nieuwe wedstrijdserie over acht Nederlandse strandraces.