LOENEN – Het is al eens vaker gezegd op Bikesight.nl: beter laat dan nooit. Publiceerden we op maandag al een bericht met het vervelende nieuws van de eerste race van de Veluwse Wintercompetitie (sleutelbeenbreuk Yannick Runhart), vandaag dan ook een berichtje over de resultaten van de wedstrijd in Loenen. Daar won Frank Beemer in categorie 4 (15 t/m 34 jaar), Barrie van Reeden in categorie 5 (35 t/m 49 jaar) en Tijs van den Brink in categorie 6 (50+).

beemer
Frank Beemer op archiefbeeld. Foto: Koos de Boer

In de vrouwenwedstrijd was Anne Terpstra de beste. De Nederlands kampioene van Superior-Brentjens bleef in de strijd om de eerste plek de jonge Kiki van Asselt en Manon van Hees voor.

Beemer (rijdend voor MPL-Specialized) stond in Loenen achteraan het startveld, maar reed redelijk snel naar voren. Hij finishte voor Wouter Rorije en Marc Oosterhof.  Van Reeden versloeg Edwin Klompenhouwer (tweede) en Mark Schepp (derde). Bij de vijftigplussers was er maar een klein startveld, waar achter Van den Brink Evert Troost en Jan Ewout Scholten respectievelijk tweede en derde werden.

De tweede wedstrijd in de Veluwse Wintercompetitie is op zondag 15 december in Soest. De volledige uitslagen hier te bekijken.