WARMENHUIZEN – Wat Bikesight.nl zaterdagavond al constateerde, heeft de KNWU vandaag bevestigd: Robbert de Nijs is nog steeds drager van de leiderstrui van de Lotto KNWU Strandraces, en niet Stefan Vreugdenhil. Laatst genoemde kreeg afgelopen zaterdag na zijn tweede plek in de Rabo Beach Challenge de trui uitgereikt door de aanwezige jury. Die fout werd gemaakt vanwege een rekenfout, meldt de KNWU op haar website.

Robbert de Nijs werd vijfde in Scheveningen, op slechts 10 seconden achterstand van Vreugdenhil. De mountainbiker uit Warmenhuizen baalde van de gang van zaken van dit weekeinde en uitte die frustratie in opbouwende kritiek richting de KNWU (lees hier zijn wedstrijdverslag op zijn website).

denijsrabobeach
De Nijs (met nummer 21 en leiderstrui) voor de start van de Rabo Beach Challenge. Links van hem (met nummer 2) Vreugdenhil. Foto: Rabo Beach Challenge

Maandagochtend werd De Nijs gebeld door de KNWU. “Ze hebben hun excuses gemaakt, en hebben beloofd de kritiek die ik heb geuit op te pakken. Ze waren blij dat ik mijn hart op deze manier had gelucht”, vertelt de winnaar van Hoek van Holland-Den Helder, de eerste wedstrijd in de nieuwe strandrace-competitie.

Het was een goed gesprek, zei De Nijs. “Ik heb aangegeven dat het prijzengeld mijn laatste zorg is, maar dat ik het wel belangrijk vindt dat dat ze eerlijkheid van het opstellen bij de start en de race zelf moeten kunnen waarborgen. Dat moet op professionele wijze gebeuren, anders kun je net zo goed geen strandrace-competitie organiseren. Ik ben blij dat de KNWU open staat voor mijn kritiek. Veel mensen boren de KNWU botweg de grond in. Naar mijn mening schiet je daar niet zo veel mee op.”