SCHEVENINGEN – De winnaar van Olympia’s Tour, de sprinter die drie etappes op zijn naam schreef in de Tour of Hainan en de klassiekerspecialist die in 2010 Omloop het Volk won. Oftewel Dylan van Baarle, Moreno Hofland en Sebastian Langeveld. Zomaar wat coureurs die komende zaterdag aan de start staan van de Rabo Beach Challenge.  En ze zijn niet niet de enige toppers die in Scheveningen meedoen. Natuurlijk staat ook een hele rits strandrace-specialisten op de deelnemerslijst van de tweede race van de KNWU Lotto Strandraces, waaronder 6-voudig winnaar Ramses Bekkenk.

Op de website van de Rabo Beach Challenge staan een paar leuke voorbeschouwingen met Hofland (‘Mijn favoriete vakantie is een strandvakantie’), Van Baarle (‘Dat wordt harkend volgen’) en Bekkenk (‘Winnen is moeilijker dan niet winnen’). Afgaande op de startlijst doet overigens ook de bekende wielerjournalist (en ex-profrenner) Thijs Zonneveld mee.

2012rabobankbeachch045
Ramses Bekkenk rijdt in de editie van 2012 weg bij zijn vluchtmakkers, waaronder Sebastian Langeveld. Foto: Rabo Beach Challenge

De Rabo Beach Challenge is 45 kilometer lang. Vanwege ophoogwerkzaamheden op het strand van Katwijk, was het voor de organisatie onmogelijk het parcours door te trekken naar Noordwijk. Daarom is er deze editie een keerpunt in Katwijk (ter info: ten noorden van Scheveningen) en worden er twee rondes verreden.

Op 20 oktober was Robbert de Nijs de winnaar van Hoek van Holland-Den Helder, de eerste wedstrijd in de Lotto Strandraces. Kijk voor de klassementen van de dit jaar voor het eerst georganiseerde strandrace-competitie hier. Wie nog wil meedoen aan de Beach Challenge, die kan zich op de wedstrijddag nog inschrijven. Alle info is te vinden op de website van het evenement.