NORG – De op internet gepubliceerde uitslag klopte niet helemaal, maar Bikesight zou Bikesight niet zijn als het niet helemaal tot op de bodem zou worden uitgezocht. Oké, gekkigheid. Het belangrijkste: Onno Reijnhout won afgelopen zondag de vierde wedstrijd in de ICW-Noord, in het Drentse Norg. De 34-jarige mountainbiker uit Donderen bleef de jonge Jurrien Pelsinger (Zuidwolde) en Tim Smeengse (Zeegse) voor.

“Een vergissing bij de jury, ze hebben me denk ik gemist bij de finish”, zei Reijnhout zonder ‘hard feelings’. “Het was een mooi rondje, veel deelnemers.  Ik kon het verschil maken op een stukje dat de rest moest lopen. Jammer dat er komend seizoen in Norg geen nationale wedstrijd wordt verreden.”

jurrienpelsinger
Nummer twee Pelsinger in actie, nummer drie Tim Smeenge zit in zijn wiel. Foto: John Veenstra

Jurrien Pelsinger was niet de enige uit zijn familie die op het podium eindigde. De vrouwenwedstrijd werd gewonnen door zijn zusje Anouk, die Marianne Vlasveld en Susan Lanooy voorbleef.

In het algemene klassement van de ICW-Noord staat Jurrien Pelsinger bovenaan. Bij de vrouwen is de leiding in handen van Anne Cossee. De winterserie bestaat in totaal uit negen wedstrijden. Er volgen nog wedstrijden in Trimunt (1 december), Emmen (8 december), Assen (14 december), Zevenhuizen (28 december) en Veendam (5 januari).

De niet helemaal kloppende uitslagen en klassementen zijn hier te bekijken.