WARMENHUIZEN – Het nieuws was al even bekend, maar vanwege de voorwaarden in zijn contract moest hij zelf nog z’n mond houden. Maar nu is bij Robbert de Nijs zelf ook het hoge woord eruit: hij rijdt per 1 januari 2014 voor MPL-Specialized. “Heuglijk nieuws na een jaar dat een aantal mindere momenten heeft gekend,  maar bovenal een paar hele grote hoogtepunten”, zegt de renner die afgelopen oktober in het shirt van het Feenstra Mountainbiketeam Nederlands marathonkampioen bij de beloftes werd op zijn eigen website.

“De visie die ik heb strookte niet met die van het management van mijn huidige ploeg en dat was voor mij de reden om gebruik te maken van deze nieuwe kans die mij wordt gegeven”, legt de mountainbiker uit Warmenhuizen zijn overstap uit.

robbertdenijsmpl
De Nijs (rechts) met teameigenaar Gert Stappenbelt van MPL-Specialized. Foto: MPL-Specialized

De winnaar van Hoek van Holland-Den Helder (een week na zijn NK-titel)  heeft overduidelijk veel goesting in het nieuwe mountainbikeseizoen. “Het totaalpakket ziet er echt heel goed uit. Ik ben er van overtuigd dat ik volgend jaar de sterk stijgende lijn die ik aan het eind van afgelopen seizoen heb laten zien kan voortzetten. Afgelopen jaar ben ik niet alleen fysiek maar ook op mentaal vlak erg sterk gegroeid en daar ben ik de begeleiding van Feenstra-Felt erg dankbaar. Ondanks die sterke groei is het nu wel tijd voor een nieuw hoofdstuk in mijn mountainbike-carrière.”