Voor de mountainbike-liefhebber die zich verveelt tijdens deze druilerige herfstdagen, weer wat lekker leesvoer. Kunnen jullie je nog de week van de exotische etappewedstrijden herinneren? Exotisch is misschien wel een heel erg vervelend woord in tijden van storm en regen, maar toch is het het onderwerp van deze editie.

De in eerdere blogs al gelinkte Matthew Page (ook deelnemer aan de Ironbike)  schreef op de website van zijn team een heel epos over zijn ervaringen tijdens de Crocodile Trophy.  De moeite van het lezen waard. Engelsman Page werd overigens vierde!

In de exotische week volgden we ook het Cube Nutswerk Mountainbiketeam, dat met meerdere teams in actie kwam tijdens de Bridge Cape Pioneer Trek. Op de website van die ploeg staat een dag-per-dag verslag. Voor wie meer behoefte heeft aan een Zuid-Afrikaans video-verslag van de etappewedstrijd, kan hier wel even zoet mee zijn.

De derde stage-race van die week was de Brasil Ride, bij de Masters gewonnen daar Bart Brentjens. Nederlands marathonkampioen Hans Becking deed ook mee, maar zijn teamgenoot Jiri Novak werd helaas ziek. Becking maakte, zoals we van hem gewend zijn, een mooi videoverslag:

De bij iedereen welbekende Christoph Sauser schreef over dit over de Braziliaanse wedstrijd, Selene Yeager dit.

Niet lang na de Crocodile Trophy, Brasil Ride en Bridge Cape Pioneer Trek was er een wedstrijd die misschien wel synoniem staat voor het begrip exotische etappewedstrijd: La Ruta de los Conquistadores (alleen de naam al!). Verhalen over deze driedaagse wedstrijd in Costa Rica: Elias van Hoeydonck (tip, in woord en beeld)  en Todd Wells (in het Engels).

rutadel
Juist, exotische omstandigheden in Costa Rica. Foto: Elias van Hoeydonck.

Minder exotisch, maar wel met strand: Hoek van Holland – Den Helder. Afgelopen 20 oktober deed de eenkoppige redactie van Bikesight.nl mee. In het korte verhaal over die wedstrijd nog vergeten te melden: het verslag uit De Oude Doos dat er voor zorgde dat deze 130 kilometer lange strandrace altijd op het verlanglijstje van ondergetekende bleef staan: over ultiem geluk op een mountainbike.

Voor veel mountainbikers zit het seizoen erop, ook voor marathon-wereldtopper Urs Huber. Lees zijn terugblik op dit jaar (helaas in het Duits) hier, en kijk voor de kijk op 2013 van de Belgische Kim Saenen hier. De Bart Brentjens Challenge was voor veel Nederlandse marathonbikers de laatste koers van dit jaar, het verslag van deelnemer aan de ‘toertocht’ is hier te lezen.

Om exotisch af te sluiten: de nieuwe website van de Trans Allgarve is (bijna?) online. De moeite van het bezoeken meer dan waard!

transallgarve
De route van de Trans Allgarve 2014. Neem maar van de redactie van Bikesight.nl aan: kicken!