HOORN – Voor veel mountainbikers stond afgelopen weekend in het teken van de laatste intensieve trainingsarbeid voor het NK Marathon van komende zondag. Zo ook voor Robbert de Nijs. De coureur van Feenstra Biketeam deed zondag  mee aan de tweede wedstrijd van de Rabotop Noord-Holland en deed dat goed. De inwoner van Warmenhuizen reed in Hoorn voor zijn provinciale thuispubliek onbedreigd naar de zege.

“Na een halve ronde pakte ik de koppositie”, laat De Nijs op zijn eigen website (leestip!) weten. “Dat was vlak voor een technisch stuk. Daar merkte ik dat ik niet alleen fysiek, maar ook technisch de sterkste was.”

robbertdenijshoorn2
De Nijs raast over het parcours in Hoorn. Foto: Wim Lemmers.

De Nijs pakte meteen een voorsprong door over een boomstam van ongeveer 40 centimeter heen te wippen, terwijl al zijn concurrenten moesten lopen. Die voorsprong vergrootte de Noord-Hollander in de rest van de wedstrijd. “Er zat een klein klimmetje in, en daar kon ik mooi elke ronde even in het rood. Precies wat ik nodig had voor het NK van zondag.”

Om de puntjes helemaal op de i te zetten,  reed De Nijs op de fiets heen en terug. “Een mooie training van bijna 100 kilometer. Het gevoel was goed en het is leuk voor thuispubliek te winnen. Ik ben benieuwd wat het zondag gaat brengen.”

De Nijs bleef in Hoorn Tim Lemmers en Sem Huitema voor. Patrick IJpelaan werd vierde. Kijk hier voor alle uitslagen.

robbertdenijshoorn
Het podium in Hoorn. Links Lemmers, centraal De Nijs en rechts Huitema . Foto: Wim Lemmers