LANGKAWI – Zijn doel was zijn tiende plek in het klassement te handhaven. En daarin slaagde Bram Rood vandaag in de vierde en voorlaatste etappe van de Langkawi International MTB Challenge. De mountainbiker van Team Koga werd in de XC-etappe zestiende. Dat was meer dan voldoende om de nummer elf van het klassement, Cory Wallace, voor te blijven. De Canadese marathonkampioen werd vanwege de 80 procent-regeling eerder uit koers gehaald.

limbclogoDe renners kregen vandaag een XC-rondje van iets meer dan vier kilometer voorgeschoteld, dat ze zeven keer moesten afleggen. “De beklimmingen waren iets te steil voor me”, liet Rood vanuit Maleisië weten. “Dat ik tussen al deze wereldbekercoureurs niet voortijdig uit de wedstrijd ben gehaald, was het hoogtepunt van de dag.”

De etappezege ging naar de Fransman Maxime Marotte, voor zijn landgenoot Stephane Tempier en de Zweed Emil Lindgren. De Japanner Kohei Yamamoto werd vierde en bleef in het bezit van de leiderstrui.

Bij de Masters won de Italiaan Marzio Deho voor de vijfde dag op rij, opnieuw voor de Brit Nicholas Craig en onze landgenoot Patrick Janssen. Vanzelfsprekend nemen de drie ook nog steeds de eerste drie plekken in de algemene rangschikking in.

Morgen eindigt de Langkawi International MTB Challenge met een criterium-achtige afsluiting over een rondje van 1,6 kilometer aan zee bij Pantai Kok. Of daarbij nog veel wijzigingen in het algemene klassement gaan plaatsvinden is maar de vraag.  “Het zal vooral nog gaan om de dagklassering”, sprak Rood.