LAUSANNE – De Zwitser Nino Schurter blijft ook na de werelbeker in het Noorse Hafjell de leider op de wereldranglijst voor mountainbikers, voor de Fransman Julien Absalon en de Tsjech Ondrej Cink. Rudi van Houts is ondanks zijn lage klassering van afgelopen zaterdag nog steeds de beste Nederlander, al zakte hij wel een plekje: van de 13e naar de 14e.

mayka-ISD_2_curves.cdrDe nog maar 21-jarige Michiel van der Heijden staat nog steeds op een knappe 29e plaats. Henk Jaap Moorlag, die niet kon starten in Hafjell, zakte van de 36e naar de 44e plaats, maar is nog steeds de derde Nederlander op de lijst.

Hans Becking zag zijn goede presteren in Noorwegen – hij werd 34e – bekroond worden met zeven plekken winst. De coureur van Superior-Brentjens steeg van de 70e naar de 63e positie. Ook MPL-Specialized-renner Frank Beemer steeg dankzij zijn prestaties in de laatste wereldbeker van het seizoen. Hij klom van de 141 plek naar de 124e.

Bij de vrouwen zakte Anne Terpstra twee plekjes;  ze staat nu 44e. Terpstra staat echter wel nog steeds boven Marianne Vos, die niet meedeed in Hafjell, eveneens twee plaatsen zakte en nu 48e staat.  Milan Vader blijft de hoogst geklasseerde landgenoot bij de junior-mannen (41e),  Annemarie Worst (20e) is dat bij de junior-vrouwen.

Ons land doet het echter het beste bij de teams: het Nederlandse Giant XC Pro team staat in de elite-teamranking op de eerste plek, voor Multivan Merida en Specialized.

Volledige ranglijst.