NOORDWIJK – Zoveel mogelijk geld bij elkaar mountainbiken voor onderzoek naar hersenstamkanker. Dat was het doel van de deelnemers aan de Six4Semmy, afgelopen zaterdag in Noordwijk. Nou, dat is ze gelukt. Aan het eind van de 6-uursrace overhandigde de organisatie een cheque van maar liefst 14.737 euro aan de ouders van Semmy, de naamgever van de stichting die onderzoek doet naar de agressieve vorm van kanker.

six4semmy2013
De ouders van Semmy, samen met Jeroen van der Vossen, een van de initatiefnemers van het evenement. Foto: Six4Semmy.nl

Het opgehaalde geldbedrag was natuurlijk het allerbelangrijkste, maar de Six4Semmy is natuurlijk ook een wedstrijd. Die werd bij de solorijders gewonnen door Olaf van Stam. Hij bouwde in de tweede helft van de 6 uur wedstrijd zijn voorsprong op Jeroen Hiep, de uiteindelijke nummer twee, gestaag uit. Zowel Van Stam als Hiep legde 27 rondes af.  Robert Smith eindigde met een ronde achterstand als derde.

Bij de teams was het erg spannend: drie teams legden in 31 rondes af. Het was echter team Bike Zone die dat het snelst deed, voor Team Noord-West en De Lekkere Bike Boys.

Omdat beelden meer zeggen dan duizend woorden: