HAVELTE –  Het was een mooie ‘boost’ voor zijn moraal,  nadat hij nog niet zo lang geleden een week ziek was. Erik Groen won woensdagavond de Streetrace in Havelte. “Ik heb een flinke terugslag gehad in mijn opbouw, maar heb me gelukkig snel weer kunnen herpakken”, vertelt Groen, die in Drenthe Gerben Mos en Olaf Noorbergen (beiden VisscherHolland) voorbleef.

erikgroen
Erik Groen. Foto: Feenstra Mountainbiketeam.

De 23-jarige renner van Feenstra had het erg naar zijn zin op het parcours van de streetrace, dat voor de helft onverhard was en verschillende obstakels kende. “Een paar springschansen, een trailer die we op en af moesten rijden. Het was een erg leuk evenement, met daarbij ook nog eens veel toeschouwers,” blikt hij  terug.

Groen, afkomstig uit het Gelderse Doorwerth, nam al snel in de race het initiatief. “We reden in een kopgroep van vier. Toen ik een keer goed doortrok, bleef ik alleen met Gerben over. Halverwege de race maakte hij een foutje en kreeg ik een paar meter voorsprong. Dat heb ik in de rest van rondes uit kunnen bouwen tot een voorsprong van ongeveer een halve minuut.”

Hij hoopt dat de zege in Havelte de opmaat is naar een mooi slot van het seizoen, te beginnen komend weekend bij de Beneluxcup in Zoetermeer. Groen: “Hopelijk kan ik nog wat moois laten zien in de laatste races van het jaar. “

Afgelopen zaterdag was er ook een Streetrace in Oldebroek. Die werd gewonnen door Arjan Hofman. Uitslagen hier, een klein verslagje is te lezen op de site van het VisscherHolland mountainbiketeam.

Uitslag Havelte
1. Erik Groen
2.Gerben Mos
3. Olaf Noorbergen
4. Christiaan Last
5. Rick Benschop
6. Simon Coopmans
7. Thom Bonder
8. Yannick Runhart
9. Wouter Heiligenberg
10. Ruud Bosscha

Funklasse:

1. Anne Mark van der Vlag
2. Redney Janssen
3. Dennis Koster
4. Derk-Jan van Putten
5. Ike Janssen
6. Erik Bulsink
7. Edwin Koster
8. Erik Noordenrijk
9. Gerbrand Vledder
10. Dave van Eeden

Meer: www.mtbhavelte.nl