Drie mannen.  Daaruit bestaat het contingent Nederlandse deelnemers dat dit weekend present is bij de wereldbeker mountainbiken in het Canadese Mont-Sainte-Anne. Rudi van Houts en Henk-Jaap Moorlag staan aan de start van de elite-race, kersvers Nederlands kampioen Michiel van der Heijden zal met startnummer één deelnemen aan de U23-koers.

Voor Van der Heijden roept de wereldbeker in het Canadese plaatsje speciale gevoelens op, vertelde hij net na het behalen van zijn Nederlandse titel aan Bikesight.nl. De 21-jarige inwoner van Drunen, die niet mag rijden in zijn nationale driekleur (hij is immers kampioen bij de elites), werd in 2010 op hetzelfde parcours wereldkampioen bij de junioren.

De volledige deelnemerslijst van de wereldbeker – de vijfde van dit seizoen –  zijn te bekijken op de site van Cyclingnews. Het evenement wordt uiteraard ook weer in beeld gebracht op Redbull.tv. Zie hier het uitzendschema.

Na de wereldbeker in Mont-Saint-Anne volgt in halverwege september nog de wereldbeker in het Noorse Hafjell. Eerst is eind augustus nog het WK in het Zuid-Afrikaanse Pietermaritzburg.

Print