Soms word je op een ochtend wakker met een idee, dat vervolgens de daaropvolgende dagen niet meer uit je hoofd verdwijnt. Dat had ik iets meer dan een maand geleden, op een maandagochtend na een hectisch avondje op de sportredactie van Dagblad De Gelderlander. 

Wat dat idee precies was, dat hou ik voor me. Maar ik ben er mee aan de slag gegaan. Het eerste resultaat daarvan zie je nu voor je: Bikesight.nl! Een website puur voor en over de mountainbikesport., met verhalen en blogs van (voorlopig alleen) mijn schrijvershand. Zoals je ook kunt zien is het een site die nog in zijn ontwikkelfase is.  Sterker nog, dit is slechts een pilot; een eerste soort van marktonderzoek.  Binnen niet al te lange tijd ga ik kijken via welk traject ik met Bikesight.nl verder ga.

Op donderdag 18 juli vertrek ik echter eerst nog naar Liemone Piemonte in het noord-westen van Italië. Daar start ik twee dagen later de Ironbike Italy, een negendaagse etappewedstrijd, die – zo heb ik her en der op internet gelezen – loodzwaar is.  Die verhalen (onder andere hier en hier) las ik overigens pas nadat ik me had ingeschreven.  Laat ik het zo zeggen: ik krabde me wel even achter oren…

Via een aantal korte blogs zal ik op Bikesight.nl vertellen over mijn ervaringen tijdens deze race. Het grote verhaal verschijnt echter na de zomer in hét offline mountainbike-magazine van Nederland, Bikefreak Magazine.

Veel leesplezier!

Juul van Loon
Beheerder Bikesight.nl