Anne Terpstra start zondag in de wereldbeker in Vallnord (Andorra) van de eerste startrij. De Nederlands kampioene van Ghost werd vrijdagmiddag in de shortrace knap vijfde, haar beste prestatie tot nu toe in de spectaculaire opwarmer voor de hoofdwedstrijd.

Terpstra reed een brutale race. Ze nam meerdere keren de kop en kwam in drie van de in totaal acht ronden als eerste door. Er bleef lang een grote groep samen, maar ze kon ook mee toen een groep van zes zich losmaakte van de rest. Daarvan hield ze Catherine Pendrel achter zich, en hoefde ze alleen haar meerdere erkennen in winnares Jolanda Neff, Allessandra Keller (tweede), Kate Courtney (derde) en Ramona Forchini (vierde).

Anne Tauber hield ook lang stand in de grote kopgroep, maar moest met nog een paar ronden te gaan lossen toen er vooraan werd versneld. Ze finishte als dertiende en start daarmee op de tweede startrij.

Mannen
Mathieu van der Poel was afwezig, maar Milan Vader hoorde vanochtend dat hij voor het eerst bij de 40 renners hoorde die mochten starten. Hij debuteerde met een 36e plek. De zege ging naar Henrique Avancini, voor Nino Schurter en Maxime Marotte.