Vader trekt in slotfase Bundesliga Gedern naar zich toe, podiumplek Terpstra

Hij was al eens de beste in 2017, en herhaalde dat kunstje afgelopen weekeinde. Milan Vader was de beste in de Bundesliga-manche in Gedern. Hij klopte de Duitsers Markus Schulte-Lünzum en Max Brandl. Frank Beemer, die voor het eerst sinds lange tijd weer een wedstrijd reed, werd tiende.

Vader, die in de wereldbeker liet zien in uitstekende vorm te verkeren, voelde zich in de ochtend niet helemaal fit en reed daarom defensief. In de voorlaatste ronde schudde hij voor het eerst eens aan de boom, in de laatste ronde reed hij pas weg bij zijn concurrenten om met een voorsprong van acht seconden over de streep te komen.

,,Ik hou van dit rondje en deze wedstrijd, die altijd goed georganiseerd is”, zei Vader tegen onze collega’s van Acrossthecountry.net. ,,Technisch ging het goed en ik heb op het juiste moment aangevallen.”

Bij de vrouwen was Anne Terpstra op weg naar de zege, totdat pech haar in de slotfase terug naar de tweede plek verwees. De Nederlands kampioene werd daardoor tweede, achter Ronja Eibl. Een paar seconden achter nummer drie Elisabeth Brandau miste Sophie von Berswordt het podium maar net. Annemarie Worst werd achtste.

Uitslagen Bundesliga Gedern

Related posts

UCI benoemt locaties voor WK MTB tot en met 2024

by Juul van Loon
5 jaar ago

Pearl Izumi Cup Zoetermeer: Vader derde, Nordemann houdt de leiding

by Juul van Loon
8 jaar ago

Boelen in Havelte de beste van pijnlijk klein startveld

by Juul van Loon
7 jaar ago
Mobiele versie afsluiten