Drama voor Tauber: wereldbekerzege in rook op door materiaalpech

Helemaal zeker was ze nog niet, maar ze leek hard op weg naar de eerste Nederlandse wereldbekerzege ooit. Zondag ging het in de laatste ronde van de manche in Nove Mesto echter mis voor Anne Tauber. In leidende positie kreeg ze problemen met (waar het op leek) haar derailleur, waardoor ze slechts tiende werd.

Tauber reed in Tsjechië indrukwekkend sterk. Ze zat meteen in de kopgroep en reed snel weg met Jolanda Neff. Die kon haar bergop niet volgen, maar reed telkens in de afdaling het gat weer dicht. Halverwege reed Tauber echter bij Neff weg.

Ze leek even ‘comfortabel’ op weg naar de zege, maar dat was buiten wereldkampioende Kate Courtney gerekend. De winnares van Albstadt kwam snel opzetten na een lekke band en verkleinde het gat van een halve minuut tot ongeveer 10 seconden bij het ingaan van de laatste ronde.

Tauber leek stand te houden op de eerste lastige klim, maar bovenop stond ze ineens stil met (zeer waarschijnlijk) een beschadigde derailleur. Courtney reed daardoor onbedreigd naar de zege, Rebecca McConnell, Haley Smith, Sina Frei en Malene Degn. Tauber verloor nog veel tijd door een lekke band, de opnieuw stabiel rijdende Anne Terpstra kon nog opschuiven naar de zevende plek.

Related posts

Tauber leert zelfs tijdens gewonnen race nog bij

by Juul van Loon
8 jaar ago

Co-commentator De Maar: Ziggo heeft grote plannen met MTB

by Juul van Loon
5 jaar ago

UCI benoemt locaties voor WK MTB tot en met 2024

by Juul van Loon
5 jaar ago
Mobiele versie afsluiten