Van der Poel zet ook shortrace World Cup Albstadt naar zijn hand

Mathieu van der Poel blijft onnavolgbaar. Slechts een paar dagen na zijn winst in de BeMC was hij ook de beste in de shortrace van de wereldbeker in Albstadt. De Nederlander start daarmee zondag in de leiderstrui in de cross-countryrace.

Van der Poel kreeg de zege allesbehalve cadeau. Hij zat bij de start achter Gerhard Kerschbaumer, die erg slecht weg was. Het duurde tot meer dan de helft van de negen korte rondjes voordat hij dat had goedgemaakt. Daarna toonde hij zijn klasse. Van bijna laatste positie in de kopgroep van elf lanceerde hij een aanval, waar alleen Henrique Avancini en Nino Schurter op konden antwoorden.

In de laatste ronde kwam alles weer bij elkaar en viel Lars Forster aan. Van der Poel reed het gat dicht, ging de Zwitser voorbij en won zo. Forster werd nog tweede, Schurter derde.

Bij de vrouwen ging de zege naar een vergelijkbare race met een grote kopgroep naar Kate Courtney, voor Jolanda Neff en Kathrinn Stirnemann. Anne Tauber hield de hele tijd stand vooraan en werd op korte achterstand negende. Anne Terpstra reed ook lang voorin mee en werd dertiende.

Related posts

Van den Boogert stapt over naar het Belgische 4-Bikes Specialized

by Juul van Loon
7 jaar ago

Verhoeven blijft in Oppenhausen Peters en Van Houts voor

by Juul van Loon
7 jaar ago

Waardevolle UCI-punten voor Bouwmeester in Slovenië

by Juul van Loon
7 jaar ago
Mobiele versie afsluiten