Tauber en Terpstra: rotsvast in wereldtop

Anne Tauber, CST Sandd American Eagle, Rotor, NED

Gaan we in de eerstvolgende wereldbeker misschien wel twee Nederlandse vrouwen op het podium krijgen? En mag ons land straks twee mountainbikesters afvaardigen naar de Olympische Spelen? De kansen daarop nemen steeds meer toe. Zowel Anne Tauber als Anne Terpstra behoren op dit moment tot de wereldtop.

De twee Anne T’s lieten de afgelopen tijd zich al gelden met diverse podiumplekken in grote internationale wedstrijden en ook afgelopen weekend in de Bundesliga in Heubach was het raak. In de ‘generale repetitie’ voor de start van het wereldbekerseizoen finishte Tauber als derde en Terpstra als vierde.

Tauber was zelfs dicht bij de zege, na een mooi duel met de Jolanda Neff. Tauber klom sneller, gaf in de downhills wat toe maar was kansloos na technische mankementen. Ze werd ook nog gepasseerd door de jonge Ronja Eibl. Terpstra finishte 10 seconden achter haar landgenote als vierde, ruim voor Duits kampioene Elisabeth Brandau.

Klimgeit Lotte Koopmans leefde zich ook op het parcours (1 lange klim, 1 lange downhill) en finishte knap als zeventiende, voor Sophie von Berswordt (26e), Aniek van Alphen (27e) en Hannah van Boven (31e).

Nordemann komt ronde tekort
Ook bij de belofte-mannen was er Nederlands succes. Op het pittige parcours deelde David Nordemann zijn race uitstekend in. Hij begon net buiten de top vijf, maar werkte zich langzaam maar zeker een weg naar voren en strandde uiteindelijk op 10 seconden van de Fransman Clement Berthet. ,,Jammer dat er niet nog een ronde kwam”, zei de coureur van CST-Sandd bij de finish. Mick van Dijke (negende) haalde ook de top tien.

Bij de elite-mannen ging de zege naar Ondrej Cink, Milan Vader werd vijftiende. Alle uitslagen van de Bundesliga in Heubach zijn hier te vinden.

Related posts

Nederland verkoopt haar huid duur in de Team Relay

by Juul van Loon
9 jaar ago

Nederlandse junioren in achterveld bij WK

by Juul van Loon
8 jaar ago

Sterke Van Houts en Beemer verzamelen UCI-punten in Oostenrijk

by Juul van Loon
9 jaar ago
Mobiele versie afsluiten