Hans Becking is zondag een zege in de Roc d’Ardenne door de neus geboord. De coureur van het Italiaanse DMT lag met enkele minuten voorsprong aan de leiding in de manche van de UCI Marahonseries, toen hij een lekke band kreeg. Hij zakte daardoor nog naar de zevende plaats en werd nog steeds beste Nederlander, al zaten er veel landgenoten bij de beste twintig.

De omstandigheden in Houffalize waren heftig, met lage temperaturen, veel modder en ook nog natte sneeuw. Ondanks die slijtageslag (110km/3400hm) waren de verschillen klein. Becking had nog ruim tien kilometer te fietsen op het moment van technisch malheur. De scheur in zijn band bleek dusdanig groot, dat een snelle oplossing niet mogelijk was.

De zege ging daardoor naar Konny Looser, voor Ben Thomas en Matthias Alberti. De Nederlanders Erwin Bakker (12e), Bas Peters (13e), Roel Verhoeven (14e), Rob van der Werf (15e), Gerben Mos (17e) en Teus Ruijter (18e) reden zich bij de beste twintig en voldeden daarmee aan de norm voor WK-kwalificatie.

Naast deze zeven coureurs hebben Robbert de Nijs, Stijn Appel, Roy Beukers, Bart Classens en ondergetekende ook al aan die eis voldaan.

Bij de vrouwen finishte Linja de Jonge als zevende. De volledige uitslagen van de Roc d’Ardenne zijn hier te bekijken.