Mountainbikers misschien iets minder dan wielrenners, maar – ik geef het zelf ook toe – iedereen die fietst is in zekere mate ijdel. Een flitsende zonnebril, matchende sokken,de benen strak geschoren (het liefst ook goed ingevet) en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het resultaat van al die opsmuk mogen we (ja ik spreek even voor ons allemaal) graag bekijken in etalageruiten (onderweg) of op foto’s (eenmaal thuis). Die ijdelheid (en zelfingenomenheid) zijn een beetje bij de sport gaan horen.

In mijn inmiddels vijftienjarige ‘mountainbike-carrière’ duurde het lang voordat ik met al dat soort details bezig was, maar de laatste jaren ben ik ook gepakt door het virus. De bril, sokken, de benen: ik vind het allemaal belangrijk. Waar ik tot nu toe nog niet veel mee bezig ben geweest zijn de details op de fiets. Veel pro’s rijden bijvoorbeeld met een naamsticker op hun frame. Los van dat het handig is om onderweg te kunnen zien tegen wie je rijdt, maakt dat je fiets weer wat persoonlijker en zeker ook gesoigneerder. Ik vond het dan ook mooi dat ik (samen met teamgenoot Bart) een set naamstickers van de leading-fabrikant Pro Bike Sticker, de ‘supplier’ van onder meer Jumbo-Visma en Corendon-Circus, mocht proberen.

Teamgenoten delen alles: ook de naam van Bart ging mee op het stickervel (geen standaardfeature). Hier zijn al een aantal stickers vanaf, aan de onderkant.

Bestellen
Slechts 16,95 kost het basissetje stickers (8x groot, 4x klein) en ze in huis halen is een fluitje van een cent. Via de website kun je simpel de gewenste naam ingeven en vlag, kleur en soort (glans/mat) uitkiezen. Een logo in plaats van vlag is ook een optie en daar ga ik voor: het Bikesight-logo tegen een zwarte achtergrond lijkt me wel wat.

Plakken
Ik krijg een premium setje toegestuurd (ook nog met 4 ‘extra grote’ stickers) en om uit te proberen plak ik eerst twee kleine stickers op mijn helm (ook daar zijn ze uiteraard bruikbaar voor). Ik maak de helm goed schoon, ontvet hem met wat brillendoekjes en plak mijn naam er simpel op. Ze blijven makkelijk zitten en dat is ook het geval als ik ze op de bovenbuis plak van zowel mijn Specialized S-Works als van mijn racefiets. Ook hier zorg ik er uiteraard voor dat de ondergrond goed schoon is.

Ik heb nog nooit een andere Eastway in Nederland gezien, maar nu weet iedereen in ieder geval ook dat deze zwart-oranje rakker met uitstekende prijs-kwaliteits-verhouding van mij is.

Een tijdje later
Kan ik niets anders zeggen dat de kwaliteit van de stickers goed is. In een paar maanden zitten de stickers nog steeds muurvast op frame en helm, ondanks meerdere poetsbeurten. Van verkleuring is ook geen sprake. Het enige waar ik een klein beetje spijt van hem is het logo van Bikesight, wat zeker op de kleine stickers niet helemaal goed uitkomt tegen de zwarte achtergrond. Eigenlijk had ik dat vooraf ook kunnen weten: een framesticker hoort gewoon een vlaggetje te hebben.

Conclusie
Voor de prijs van 16,95 (voor het meest gangbare setje) is de Pro Bike Sticker een absolute aanrader als je op zoek naar goede naamstickers voor op je frame, helm of iets anders. De kwaliteit is simpelweg goed, de looks ook. Wat wil je nog meer?

Zoom van de foto boven, met voor op de bovenbuis de medium-sticker. Foto: Daniël Velsen

Een relatief grote neus, een vrijwel nieuwe Oakley en een paar kleine stickers van Pro Bike Sticker achter op de helm van Specialized. De stickers hebben inmiddels heel wat regen gezien (inclusief de apocalyptische versie van Sundern-Hagen) en ze geven geen krimp. Foto: Daniël Velsen