Mathieu van der Poel genoot maandag optimaal na van zijn indrukwekkende zege in de Amstel Gold Race. Begrijpelijk dat de Nederlander er dus niet voor koos om zijn titel in La Hallonienne te verdedigen. Dat scheelde de Nederlandse marathonbikers die wel aan de start stonden in de Belgische koers ongetwijfeld een plekje in de uitslag.

In La Hallonienne (ruim 70 km) ging de zege nu naar de Luxemburgse veelwinnaar Sören Nissen (2.51u). Op de vierde plek eindigde Roel Verhoeven (KMC) als beste Nederlander, hij verloor zo’n vier minuten achter de winnaar de sprint om het overall-podium van de Belgen Sebastien Carabin en Joris Massaer.

Ruim vijf minuten daarachter werd vriend van de site Bart Classens (ThijsHendriks.nl) zesde. De Lindenaar reed lang in de achtervolging, nadat hij in de openingsfase tijd verloor door twee valpartijen. Gerben Mos (elfde) en Christian de Graaff (twintigste) haalden de top 20 ook nog.

De Hallonienne was de eerste manche in de Belgische marathonserie BAMS.

Uitslagen La Hallonienne