Langvad en Van der Breggen al bijna half uur voor in Cape Epic

Annika Langvad and Anna van der Breggen during stage 3 of the 2019 Absa Cape Epic Mountain Bike stage race held from Oak Valley Estate in Elgin, South Africa on the 20th March 2019. Photo by Sam Clark/Cape Epic PLEASE ENSURE THE APPROPRIATE CREDIT IS GIVEN TO THE PHOTOGRAPHER AND ABSA CAPE EPIC

Ze wonnen voor de vierde keer in vier dagen. Maar de grootste bonus voor Anna van der Breggen en Annika Langvad was woensdag de tijdsmarge die ze opbouwden op hun naaste concurrenten. Het tweetal van Songo-Specialized heeft inmiddels al meer dan 23 minuten voorsprong op de nummers twee.

Dat zijn na de vierde etappe (107 km) niet meer Maja Wloszczowska en Ariane Luthi. Dat tweetal kreeg te kampen met pech, verloor meer dan twintig minuten en staat nu op een half uur derde. Ze werden ingehaald door Adelheid Morath en Candice Lill, de nieuwe achtervolgers van Van der Breggen en Langvad.

Elite-mannen
Ook bij de mannen verloren belangrijke kandidaten voor het eindpodium veel tijd door pech. Lars Forster en Nino Schurter, winnaars van de eerste drie etappes, hadden ook materiaalpech en raakten daardoor hun leiderstrui kwijt aan Henrique Avancini en Manuel Fumic, die de etappe op hun naam schreven. Schurter en Forster staan nu tweede op drie minuten achterstand, Simon Stiebjahn en Urs Huber zijn op ruim zeven minuten de nummers drie.

Beste Nederlanders waren opnieuw David Nordemann en Erwin Bakker, die voor de tweede dag op rij in de top twintig finishte: negentiende. Het gelegenheidsduo van CST-Sandd-Bafang staat nu twintigste in het algemeen klassement.

Masters 40
Erik Dekker en Maarten Tjallingii eindigde voor het eerst niet op het podium bij de Masters 40+. Ondanks hun zevende plek, staan de twee oud-wegrenners nog wel tweede in het algemeen klassement. Het verschil op José Hermida en Joaquim Rodrigues is echter al driekwartier.

Masters 50
Bij de vijftigplussers gaan Bart Brentjens en zijn Braziliaanse partner Abraao Azavedo nog steeds erg lekker. Zij wonnen voor de vierde dag op rij en hebben in het algemene klassement inmiddels een voorsprong van 37 minuten.

Related posts

Super voorbereiding Ockeloen betaalt zich uit in NK-titel

by Juul van Loon
7 jaar ago

Becking sluit sterk jaar af met podium in Brasil Ride

by Juul van Loon
6 jaar ago

Nissen en Pinto de beste op Ibiza

by Juul van Loon
6 jaar ago
Mobiele versie afsluiten