Van der Breggen en Langvad tot nu toe oppermachtig in Cape Epic

Anna van der Breggen en Annika Langvad delen momenteel de lakens uit in de Cape Epic. Het tweetal van Songo-Specialized won zowel de proloog als de 111 kilometer lange openingsetappe en staat na de tweede dag al meer dan vijf minuten voor op hun naaste belagers. Dat zijn Ariane Lüthi en Maja Wloszczowska.

Hoewel niemand ze kan volgen en ook Langvad hard moet werken om bergop haar wiel te houden, bleef Van der Breggen voorzichtig. “Het was erg heet vandaag”, zei ze over de tweede etappe. “Op een mountainbike moet je vanaf het begin volle bak gaan en dat vijf uur lang. Dat is zwaar voor het lichaam. We moeten nu eerst herstellen en dan zien we wel wat morgen gebeurt. Ik ben zo moe op het moment, maar ik ben erg blij hoe het gaat.”

Bij de mannen staan na twee zeges Nino Schurter en Lars Forster aan de leiding. Ze hebben ruim drie minuten voorsprong op Manuel Fumic en Henrique Avancini. Jaroslav Kulhavy en Sam Gaze staan derde. Erwin Bakker en David Nordemann zijn op de 30ste plek de beste Nederlanders.

Ook in de Masters-klassementen doen onze landgenoten het goed. Maarten Tjallingii en Erik Dekker staan na twee dagen tweede bij de veertigplussers (achter Joaqim Rodriguez en José Hermida). Bart Brentjens en de Braziliaan Abraao Azevedo staan fier aan de leiding bij de vijftigplussers.

Related posts

Alpentour: Becking sterk, Brouwer weer tweede

by Juul van Loon
8 jaar ago

Elferink moet in het Zwarte Woud haar meerdere erkennen in Ulrich

by Juul van Loon
7 jaar ago

De Nijs verder met Intal en Torq als hoofdsponsoren

by Juul van Loon
6 jaar ago
Mobiele versie afsluiten