Eindzege Wawak en Pintaric op Lanzarote; UCI-punten Team ThijsHendriks.nl

De Pool Bartlomiej Wawak is eindwinnaar geworden van een zeldzaam spannende 4 Stage MTB Race op Lanzarote. De Pool heroverde in de laatste etappe, de koninginnerit van 82 km en 1700hm, de leiderstrui op Nader Colledani. Bij de vrouwen was het minder spannend: Blaza Pintaric reed onbedreigd naar de eindzege.

Na de klimtijdrit van maandag was het verschil tussen Wawak en Colledani slechts twee seconden. Ook op de laatste dag gaven de twee kemphanen maar weinig op elkaar toe. In de lastige rit, er blies een pittige windkracht vijf over het Canarische Eiland, bleven de twee beiden lang onderdeel van een grote kopgroep.

In de slotfase plaatste Wawak zijn beslissende aanval. Hij won daarmee zijn derde etappe en pakte de benodigde (acht) seconden terug op de Italiaan. Ben Zwiehoff, ook onderdeel van de kopgroep, werd derde in het eindklassement.

Bij de vrouwen won Pintaric haar vierde etappe op rij, opnieuw met ruime voorsprong. In het eindklassement finishte Karry McPhee als tweede en Fabienne Schaus als derde. Triatlete Tessa Kortekaas, die gedurende de 4 dagen veel tijd verloor met lekke banden, reed een sterke laatste dag en schreef alsnog het klassement bij de Masters 30+ op haar naam.

Bart Classens en ondergetekende van Team ThijsHendriks-Bikesight verzekerden zich op de laatste dag van respectievelijk 12 en 6 punten voor de UCI-wereldranglijst. Classens finishte na een moeizame start van de dag en een sterk einde als 25e in de etappe en 23e in het eindklassement bij de elite-mannen. De schrijver van dit artikel had het na het eerste uur moeilijk, werd uiteindelijk 33e en zakte van de 26e naar de 29e plek op de ranglijst.

Bij de Masters 50+ besloot Peter Wouters de 4 Stage MTB Race op de vierde plek in het eindklassement. Daniel Hoedemaekers (al uitgeschakeld voor een goede klassering) sloot af met een sterke tweede plaats in de daguitslag. Marcel Beukers eindigde met een mooie vijfde plek in de totaaluitslag.

Alle uitslagen van de 4 Stage MTB Race Lanzarote zijn (later) hier terug te vinden.

Related posts

Klimgeiten Van der Werf, Beemer en Smits net buiten top tien Zillertal

by Juul van Loon
6 jaar ago

Cape Epic: Elferink/Landtwing derde na tijdstraf winnaars

by Juul van Loon
9 jaar ago

Pech deert De Laat niet: eindzege LMCT

by Juul van Loon
6 jaar ago
Mobiele versie afsluiten