Wawak en Pintaric op herhaling op Lanzarote

Klassementsleiders Bartlomiej Wawak en Blaza Pintaric hebben ook de tweede etappe van de 4 Stage MTB Race op Lanzarote op hun naam geschreven. Beiden deden dat op dezelfde manier als hoe ze zaterdag ook de openingsrit wonnen. Wawak won de sprint van grote kopgroep, Pintaric kwam solo over de meet.

Net als op de openingsdag was de tweede rit (60km/1000hm) razendsnel. Hoewel er al op de soms lastige paden (lang vals plat, stenige singletracks) al vroeg breuken ontstonden, was er halverwege nog een peloton van krap dertig renners bij elkaar. Op een lastige passage met kort steil klimwerk werd de finale geopend en dunde de groep onder het hoge tempo verder uit.

Uiteindelijk kwamen na 2 uur en 10 minuten (gemiddeld 29 per uur) vijftien man kort achter elkaar binnen. Daarvan was Wawak de snelste. Hij bleef Karl Markt en Jonas Lindberg net voor. Bij de vrouwen finishte Pintaric met vijf minuten voorsprong op Malene Degn. Tessa Kortekaas kwam 20 minuten later dan de winnares binnen, maar was daarmee wel de snelste bij de Masters 30+.

Snelste Nederlandse elite-renner van de dag was Bart Classens (ThijsHendriks-Bikesight) die lang standhield in het eerste peloton en op drie minuten achterstand als negentiende binnenkwam. Daarnaast was er een podiumplek voor Daniel Hoedemaekers (derde Masters 50+). Marcel Beukers en Peter Wouters finishte in die categorie als zesde en zevende.

Related posts

Hel van Groesbeek opnieuw in no-time uitverkocht

by Juul van Loon
7 jaar ago

UCI beperkt invloed meerdaagsen in wereldranglijst

by Juul van Loon
6 jaar ago

9thWave-wielen rollen ook in Gallahaan Trail lekker

by Juul van Loon
7 jaar ago
Mobiele versie afsluiten