De Nijs zet punt achter professionele mountainbike-carrière

De Tankwa Trek in Zuid-Afrika begin februari zal zijn laatste wedstrijd worden als professioneel mountainbiker. Na 4,5 jaar koersen voor zijn eigen team richt Robbert de Nijs zich op zijn maatschappelijke carrière. “Ik neem dit besluit met tranen in mijn ogen”, verklaart de Noord-Hollander.

De Nijs (25) richtte zich vooral op de marathon, waarin hij zeer succesvol was. Hij won diverse wedstrijden, pakte medailles op de NK’s, deed mee aan WK’s. Afgelopen seizoen was hij lang in de race voor de eindzege in de UCI Marathonseries. Een contract bij een professioneel team leverde hem dat nooit op; De Nijs dopte zijn eigen boontjes met persoonlijke sponsorcontracten.

“Ik heb iedere mogelijkheid om mijn toekomst in de sport veilig te stellen aangegrepen”, legt De Nijs uit. “Sponsordeals, teamcontracten: alle opties zijn verkend of uitgewerkt en een aantal keer was ik super dichtbij. Maar uiteindelijk is het niet gelukt en heb ik besloten te stoppen. Al bijna 17 jaar mountainbike ik competitief. In de laatste 10 jaar daarvan heb ik al m’n tijd, energie en geld gestoken in het realiseren van m’n droom: beroepsmatig biken. De gedachte dat het misschien niet ging lukken, hield ik altijd in m’n achterhoofd.”

De Nijs, op dit moment op trainingskamp in Zuid-Afrika, ziet geen toekomst meer voor hem als professioneel fietser. “Het is vooral financieel niet mogelijk en verantwoord om op deze manier door te gaan. Voor nu is het vooral zaak te beslissen welke maatschappelijke carrière ik wil gaan nastreven. Dagelijks ben ik bezig met me te oriënteren op wat ik wil gaan doen en welke studie daar goed bij aansluit. Hoe het fietsen er daarbuiten uit komt te zien is nog niet duidelijk. Dat hangt volledig af op welke manier ik invulling ga geven aan werk en opleiding. Koersen blijf ik in ieder geval zeker, de vraag is alleen nog even hoe en hoeveel.”

Related posts

Sterk einde levert Elferink vierde plek op in Ironbike Ischgl

by Juul van Loon
7 jaar ago

Transalp 2017: van Mayrhofen via Dolomieten naar Riva

by Juul van Loon
7 jaar ago

Liefhebber Boom: “Ik heb serieus naar dit NK toegeleefd”

by Juul van Loon
6 jaar ago
Mobiele versie afsluiten