Von Berswordt verlaat MijnBad-Liv/Giant

411, Brandau, Elisabeth, EBE Racing Team, RSC Schönaich, GER

Na een jarenlange samenwerking via eerst de Giant dealerteams en het afgelopen seizoen het MijnBAD – Liv/Giant Offroad Team, scheiden de wegen van Sophie von Berswordt-Wallrabe en MijnBAD – Liv/Giant. De 22-jarige inwoonster van Maastricht maakte dit jaar haar debuut op zowel de Europese- als wereldkampioenschappen bij de vrouwen onder de 23 jaar, met respectievelijk een achtste en zesde plaats. Ook werd ze Nederlands kampioene bij de belofte vrouwen. Von Berswordt-Wallrabe staat nu voor de stap naar een internationaal groter team, het is nog niet bekend wélk team. 

“Met heel veel plezier heb ik de afgelopen jaren in de kleuren van Liv gereden en ben ik dit jaar onderdeel geweest van MijnBAD – Liv/Giant”, aldus Von Berswordt-Wallrabe. “Met support van het team heb ik een fraai en uitgekiend programma kunnen rijden en daardoor mooie prestaties kunnen neerzetten. Dat ik sta waar ik nu sta is een droom en ik wil graag op een nog hoger podium acteren. Daar krijg ik nu een kans voor en daar ben ik erg blij mee.”

De tevredenheid over de samenwerking is wederzijds. “We hebben Sophie de afgelopen jaren steeds verder zien groeien”, aldus coördinator van MijnBAD – Liv/Giant Jan Weevers. “Met name op persoonlijk vlak heeft ze een reuze stap gemaakt, heeft ze een hele goede balans gevonden en was het zeer volwassen samenwerken. Als opleidingsteam is het goed om te constateren dat we daar een bijdrage aan hebben kunnen leveren. Ik denk dat het een groot compliment voor onze begeleiding is dat we voor het zoveelste jaar een renner zien vertrekken naar een internationaal team.”

Related posts

Terpstra rijdt beste World Cup sinds 2015

by Juul van Loon
7 jaar ago

Van Houts heeft geen goede dag in het Zwitserse Gränichen

by Juul van Loon
9 jaar ago

Copa Catalana: zevende plek voor Beemer, Koevoet vierde

by Juul van Loon
9 jaar ago
Mobiele versie afsluiten