Bike Transalp 2019: van Tux naar Molveno

Dit is de top van de Gavia, mijn blik verraadt dat ik nog niet zo goed weet wat ik aanmoet met het feit dat ik mijn teamgenoot in de beklimming heb moeten achterlaten. Hier begint overigens een singletrack die in het verhaal verder niet voorkomt maar wel het vermelden waard is, want het meest technische van de Transalp. Lang, rotsen, keien etcetera. Ook omdat ik een stuk verder naar achter reed was het vooral naar beneden lopen. Kon me er niet druk om maken.

Het precieze parcours wordt binnenkort bekend gemaakt, maar het is inmiddels duidelijk waar de Bike Transalp in 2019 start en finisht. De klassieker onder de Europese meerdaagse begin op 14 juli in het Oostenrijkse Tux en eindigt een week later in het Italiaanse Molveno.

De Bike Transalp is traditioneel een wedstrijd voor duo’s, maar dit jaar wordt er voor het eerst geëxperimenteerd met solo-deelname. Er is een vroegevogel-korting tot 10 december. Deelname kost dan 849,- per persoon. Wij spreken uit ervaring: het is het meer dan waard.

De laatste jaren zijn de parcoursen in de Transalp sterk verbeterd. De etappes kenmerken zich door prachtige vergezichten, (flowy) singletracks en mythische beklimmingen. Tux en Molveno zijn nieuwe startplaatsen, dus de kans is groot dat een groot aantal ‘verse paden’ wordt aangebroken.

Meer info

Related posts

NK Marathon: Montferland onzeker, alternatief onbekend

by Juul van Loon
7 jaar ago

Becking en Ferreira proberen alles, maar Brasil Ride is voor Fumic/Avancini

by Juul van Loon
5 jaar ago

Nederlanders zitten er prima bij in openingsetappe Costa Blanca

by Juul van Loon
6 jaar ago
Mobiele versie afsluiten