Boom prolongeert marathontitel, eerste goud Von Berswordt

Aerohelm, een beetje ouwehoeren voor de start. Hoe serieus neemt Lars Boom dat NK nou? De concurrentie zou er snel achter komen.. Foto: Bart Brentjens Challenge

Lars Boom heeft zondag zijn Nederlandse marathontitel met succes geprolongeerd. De wegrenner van Lotto.nl-Jumbo, vorig jaar de sterkste tijdens de BBC in Eijsden, was nu de snelste in eindsprint van de Hondsrug Classic in Gieten.

Bikesight zelf was niet aanwezig, maar het lijkt erop dat een grote groep heeft gesprint om de eindzege. Boom bleef uiteindelijk Jasper Ockeloen (vorig jaar ook tweede) en Gert-Jan Bosman een paar seconden voor. Ook Bas Peters (vierde), Roel Verhoeven (vijfde), Hans Becking (zesde), Koen Bouwman (zevende) en Gerben Mos (achtste) kwamen kort achter de winnaar binnen.

Dat gold ook voor Mark Bouwmeester, David Nordemann en Kyle Agterberg, die als nummer één, twee en drie finishten bij de beloftes. Het elftal raffelde de 100 kilometer op recreatiepark ’t Nije Hemelriek af binnen 3 uur en 45 minuten.

Bij de vrouwen ging de overwinning met naar Nederlands beloftekampioene Sophie von Berswordt, die daarmee haar eerste marathontitel pakte. Ze bleef Laura van Regenmortel anderhalve minuut voor, Karen Brouwer finishte op meer dan tien minuten achterstand als derde.

Overige podia NK Marathon
Alle uitslagen Hondsrug Classic NK Mountainbike Marathon

Masters 30+
Glenn Edelenbos
Gideon van der Molen
Maarten Janssen

Masters 40+
Erik Dekker
Mark Schepp
Micha de Vries

Masters 50+
Bart Brentjens
Jan Weevers
Jos Kaal

Amateurs:
Edwin Geerdink
Paul Timmer
Max de Jong

Related posts

Cape Pioneer: Brouwer-Trommer behouden leiding, Mos-Smeenge blijven vierde

by Juul van Loon
5 jaar ago

Inschrijving ultramarathon Drenthe 200 bijna vol

by Juul van Loon
8 jaar ago

CBBR: Becking vindt goede benen, Nordemann en Bouwmeester handhaven zich

by Juul van Loon
5 jaar ago
Mobiele versie afsluiten