Van Eck zeker van eindzege World Cup, Braam wint in Antwerpen

Jeroen van Eck is eindwinnaar van de World Cup Eliminator. De specialist uit het Gelderse plaatsje Leuth kon zich in de finale van de op één na laatste manche in Antwerpen een diskwalificatie permitteren. Na zijn vierde plek is hij in de slotwedstrijd in Brazilië niet meer in te halen door de Duitser Simon Gegenheimer.

“Deze titel betekent veel voor mij”, sprak Van Eck. “Dit jaar staat in het teken van wedstrijdervaring op doen op internationaal niveau. Dat al die ervaringen en de continue zoektocht naar progressie resulteert in zo’n constant seizoen is iets waar ik ontzettend trots op ben.”

De winst ging in Antwerpen verrassend naar de Nederlander Lehvi Braam. Hij was de beste na een tumultueuze finale. Bij een inhaalactie raakte Van Eck buiten het parcours, waarna hij zich nog terugvocht naar plek drie maar uiteindelijk werd teruggezet naar de vierde plek.  Braam versloeg knap de Spanjaard Alberto Mingorance en de Zweed Anton Olstam.

De regen maakte het lastig voor de coureurs; zo viel de Nederlandse favoriete Lizzy Witlox in de halve finale. Zoë Mulder haalde wel knap de finale en werd daarin derde, achter Ingrid Boe Jacobsen (ook al zeker van de eindzege) en Anna Strat Rongve, beiden uit Noorwegen.

Related posts

NK Eliminator waarschijnlijk eind september in Sittard-Geleen

by Juul van Loon
7 jaar ago

Wereldbekerzege nieuwe mijlpaal voor Van Eck: ‘zo trots!’

by Juul van Loon
5 jaar ago

Van Eck en Olde Monnikhof op xce-podium in Nals

by Juul van Loon
7 jaar ago
Mobiele versie afsluiten