Licht-Verzetters voldoen aan kwalificatie-eis WK Marathon

Een week na het WK marathon van 2018 hebben verschillende bikers alweer voldaan aan de eis voor de mondiale titelstrijd van 2019. In Polen finishten Anne Terpstra en David Nordemann in de top twintig van een UCI-Marathonseries (daar ligt de lat). In warmere oorden lukten drie leden van de Nijmeegse mountainbikeclub Licht Verzet dat ook: Lotte Koopmans, Bart Classens en ondergetekende.

Koopmans had een mooie weekeinde in de Sakarya MTB Cup in Turkije. Ze werd ondanks pech (een zakkende zadelpen) zesde in de XC-race op zaterdag. Een dag later was ze erg dichtbij het podium in de lokale UCI Marathonseries. Koopmans werd vierde, na een eindsprint met nummer drie Katrina Jaunslaviette uit Letland. Een uitgebreid verhaal van de belevenissen van Koopmans (Kona-LTD) is te lezen op de website van haar team.

Classens en ondergetekende werden respectievelijk twaalfde en twintigste in de Etna Marathon op Sicilië. Een uitgebreide reportage van die wedstrijd volgt later deze week onder het kopje blogs.

Overigens is een een top twintig klassering in een UCI Marathonseries nog geen honderd procent zekerheid voor een daadwerkelijke selectie voor het WK. De bondscoach maakt de selectie uiteindelijk definitief.

De uitslagen van de Sakarya Cup en Etna Marathon.

Related posts

Diverse regionale wedstrijden: de winnaars

by Juul van Loon
6 jaar ago

Chaotische start Costa Blanca kost Van Houts/Becking goede klassering

by Juul van Loon
8 jaar ago

Becking en Novak na sterk einde nog vierde in Brasil Ride

by Juul van Loon
7 jaar ago
Mobiele versie afsluiten