3-Nations Sittard krijgt met Cooper mooie winnaar

De 3 Nations Cup op het Watersley Sports & Talent Park in Sittard kreeg zondag een winnaar die bij de internationale statuur van de wedstrijd past. De  Nieuw Zeelander Anton Cooper soleerde naar de winst. De voormalig wereldkampioen bij zowel de junioren als de beloften was een maatje te groot voor thuisrijder Milan Vader. Twee ronden kon Vader Cooper volgen maar daarna moest de Habitatrenner de Trekrenner laten gaan.

Even leek het erop dat een groepje van vier, met daarbij een ploegmaat van Vader, de Belg Kevin Panhuyzen, terug op het wiel van Vader konden komen maar de laatste had zijn wedstrijd goed ingedeeld. ,,Dit is natuurlijk mijn thuiswedstrijd’’, vertelde Vader, die het grootste gedeelte van het jaar woont en traint op het topsportcomplex Watersley Sports & Talent Park. ,,Dat thuisvoordeel kon zeker benutten en ik had goede benen vandaag, zeker beter dan vorige week tijdens de WK”.

Vader dan ook zeker tevreden met deze uitslag. ,,Cooper is een wereldtopper en daarom is deze tweede plek een goede opsteker na het mislukte WK’’, aldus de renner van het Habitat Mountainbiketeam. ,,Mentaal ben ik nog fris dus ik heb heel veel zin in de komende wedstrijden.’’

Beneluxkampioen Kevin Panhuyzen werd derde. Bij de dames won Sophie von Berswordt voor Fabienne Schaus en Isla Short. Voor alle uitslagen verwijzen we naar de website van de KNWU. Later volgt nog een update over de winnaars van het eindklassement van de 3-Nations Cup. De manche in Sittard was de laatste van deze nieuwe wedstrijdserie.

 

Related posts

Carabin en Von Berswordt beste in Benelux Cup Zoetermeer

by Juul van Loon
7 jaar ago

Van der Poel: ‘Ik wil dit seizoen een wereldbeker winnen’

by Juul van Loon
6 jaar ago

NK Mountainbike in 2019 in Sittard-Geleen

by Juul van Loon
6 jaar ago
Mobiele versie afsluiten