WK-gangers Bonder, Verhoeven en Classens beslissen Vulkanbike in sprint

Het parcours in Italië zal totaal anders zijn. Maar Thom Bonder, Roel Verhoeven (beiden Mijnbad/Liv) en Bart Classens (ons eigen ThijsHendriks.nl-Bikesight) verkeren in prima vorm voor het WK Marathon van komende zaterdag. In de Vulkanbike in de Duitse Eifel kon alleen de Duitser Peter Herman het het Nederlandse trio lastig maken. Uiteindelijk won na bijna 100 kilometer en ruim 3,5 uur koers Bonder de sprint van vier.

Na de razendsnelle eerste vijftien kilometer was er nog een grote groep samen in de razendsnelle marathon (2200hm). Mede door inspanningen van Verhoeven kromp de kopgroep op de eerste langere beklimmingen naar acht, zes en vier rijders. Al snel was duidelijk dat het viertal zou gaan uitmaken wie zou winnen. Classens en Verhoeven oogde onderweg het sterkste en waren zelfs twee keer met z’n tweeën voorop, maar het was Herman die zorgde voor een hergroepering.

In de lastige laatste kilometer in de straten van Daun was Bonder met overmacht de meest explosieve. Hermann finishte als tweede, Verhoeven als derde en Classens als vierde. Ook ondergetekende (zesde) en Patrick de Laat (achtste) haalden de top tien

Goud voor Brouwer
Bij de vrouwen pakte Diana Ligthart (9thWave) een mooie derde plek op de langste afstand. Op de 80 kilometer was er – haast vanzelfsprekend – een eerste plek voor de Nederlandse koningin van de Duitse marathons: Karen Brouwer. Inge Feenstra-De Jong werd derde. Op die afstand waren er bij de mannen toptien-klasseringen voor Arjen Feenstra (zevende), Remco Smits (achtste) en Leander Hamelink (tiende).

Volledige uitslag Vulkanbike Daun

Related posts

Nationale kalender mountainbike 2018: tien manches in 3 Nations Cup

by Juul van Loon
6 jaar ago

Cape Pioneer: eindwinst Brouwer, drie NL-teams in top twaalf

by Juul van Loon
5 jaar ago

Tweehonderd kilometer Masters of MTB krijgt tweede editie

by Juul van Loon
7 jaar ago
Mobiele versie afsluiten