WK: goud voor Zwitserland, Nederland met Van der Poel naar plek negen

4, Terpstra, Anne, Ghost Factory Racing Team, MBC Bar Ende, NED

Nederland heeft woensdag een prima negende plek gepakt tijdens de team-relay. Nederland reed lang buiten net de top tien, maar als slotrijder maakte Mathieu van der Poel nog een mooie opmars. Het goud was voor Zwitserland, na op de seconde af een uur koers. 

Als een van de weinige junioren in een veld vol vooral belofterenners reed Tim van Dijke Nederland naar een twintigste plek na de eerste ronde. David Nordemann nam het stokje over en was op dat moment een van de snelste coureurs op de baan: hij stoomde op naar de achtste plek. Vervolgens viel Nederland in de ronden van Anne Terpstra en Sophie von Berswordt weer buiten de top tien (dertiende). Van der Poel begon vervolgens aan zijn inhaalrace, waarin hij vier landen inhaalde en strandde op 2.39min van de winnaar.

Voorop lagen onder meer Zwitserland en Frankrijk op kop, maar Australië – dat begon met de drie mannelijke rijders – nam halverwege de leiding over. Met Jolanda Neff en vooral Nino Schurter stelde Zwitserland echter orde op zaken. Dat ging niet vanzelf. Mede dankzij een sterke ronde van belofterenster Ronja Eibl – ze was sneller dan Neff – deed Duitsland met Manuel Fumic mee om het goud; het werd uiteindelijk zilver op dertien seconden. Het brons ging naar Denemarken, Australië zakte nog terug tot een plek buiten de top tien

Volledige uitslag Team Relay WK 2018 MTB Lenzerheide

Related posts

Vader en Tauber halen top twintig niet in Val di Sole

by Juul van Loon
9 jaar ago

Becking en Tauber op podium in Jelenia Gora

by Juul van Loon
7 jaar ago

Van Houts kan in Albstadt de Spelen voor het eerst ruiken

by Juul van Loon
9 jaar ago
Mobiele versie afsluiten