Retespannende wereldbekerfinale: (eind)zege Neff, Tauber zesde

Jolanda Neff heeft de laatste wereldbeker van het seizoen gewonnen, en de Zwitserse wereldkampioene schreef daarmee ook het eindklassement op haar naam. Dat gebeurde na een bijzonder spannende en enerverende race waarin Anne Tauber zesde werd.

Na een fenomenale start van Neff dreigde het een saaie race te worden, maar niets was minder waar. Door de regen van gisteren was het parcours modderig en op sommige stukken zelfs niet te berijden. Belangrijker: meerdere rensters kregen te maken met lekke banden. Onder andere Neff (twee keer), Annika Langvad en Anne Tauber stonden stil in de ‘pits’.

Langvad had een zege nodig om Neff van de eerste positie te stoten en de Zwitserse moest daarbij buiten de top drie finishen. Gedurende de wedstrijd waren er veel positiewisselingen en enkele keren was Langvad virtueel leidster. In de laatste anderhalve ronde kwamen Langvad, Neff, Pauline Ferrand-Prevot en Emily Batty echter bijelkaar en in bloedstollende slotfase trok Neff de zege naar zich toe, voor Batty, Langvad en Ferrand-Prevot.

Daarachter reed Tauber een steady race, waarin ze achter Alessandra Keller als zesde finishte. Ze kwam daarmee te kort om derde te worden in het eindklassement. Lotte Koopmans kon zich als klimgeit aardig uitleven op het parcours en finishte op de 50e plek.

Related posts

Marianne Vos zestiende in Haiming

by Juul van Loon
9 jaar ago

Nieuweling Ziemerink kampioen na hectische sprint van drie

by Juul van Loon
7 jaar ago

Nederland achtste op teamestafette EK

by Juul van Loon
8 jaar ago
Mobiele versie afsluiten