Wat zich al aftekende aan zijn manier van rijden, bleek na afloop ook daadwerkelijk waar. Mathieu van der Poel gaf dinsdag tijdens het EK mountainbike in Glasgow op omdat het simpelweg niet liep. “Ik had een rotslechte dag”, meldt hij op de website van zijn team.

Van der Poel – een van de topfavorieten – kwam meteen in de tweede groep terecht en zakte er redelijk snel verder doorheen. ,,Op deze manier verder rijden had geen nut. Ik kreeg al vroeg in de wedstrijd krampen en besefte toen al dat het niet mijn dag zou worden. Uiteraard ben ik erg teleurgesteld maar ik ben ook maar een mens. Ik probeer de focus nu te verleggen naar de wegrit van zondag. Een nieuwe kans, want slechter dan vandaag gaat toch niet.”

Voor wie het nog niet doorhad: dat Van der Poel de wegrit rijdt op het EK betekent dat hij de World Cup mountainbike in Canada noodgedwongen aan zich voorbij laat gaan.